At være adoptionsvirksomhed skaber gensidig glæde

I 2015 startede Dagrofa Logistik sin rolle som adoptionsvirksomhed for 2. klasse på Hældagerskolen i Vejle. Et projekt, der er til stor glæde for både eleverne og Dagrofa Logistik.

Samarbejdet går ud på, at klassen besøger Dagrofa Logistik i Vejle for at lære at begå sig i en virksomhed, for at få forståelse for livet på arbejdsmarkedet og for at få et indblik i forskellige kommende jobmuligheder. Klassen starter i 4. klasse efter sommerferien, og planen er, at Dagrofa Logistik skal følge eleverne, til de går i 9. klasse.

Klassen har besøgt Dagrofa Logistik flere gange, og de har blandt andet været med en tur på lageret, prøvet at sidde i en lastbil, cyklet hertil fra deres skole og gennemført en cykelprøve, gået luciaoptog i kontorarealerne og på lagrene, spist med i kantinen, leget købmandsbutik og meget mere.

Projektet er på mange måder en win-win situation. Først og fremmest får eleverne et konkret og nuanceret indblik i, hvordan livet kan se ud på en arbejdsplads. Det giver hvert enkelt barn bedre mulighed for senere i livet at vælge studie og job. Vi får som virksomheden til gengæld mulighed for at møde de børn og unge, der senere skal holde hjulene i gang i det danske erhvervsliv, og ledelse og medarbejderne får lov til at følge en generation – fra de er små børn, til de står klar til at læse videre og tage del i arbejdslivet.

Det er fantastisk at blive mødt af en flok glade og ivrige børn, der altid har en masse at fortælle. At være adoptionsklasse skaber ikke blot glæde for os, som mødes med eleverne, men også for vores medarbejdere” lyder det fra Bodil Holm, HR Business Partner.

Samarbejdet drives af Dagrofa Logistiks administrerende direktør Lars Arnløv og HR Buisness Partner, Bodil Holm i fællesskab med klassens skolelærer.